Žloutky vymícháme s 300 g cukru, přidáme olej, vodu, mouku, prášek do pečiva a sníh. Zvlášť promícháme mák se 150 g cukru, k této směsi přidáme 1/3 piškotového těsta.
Jablka podusíme a rovnoměrně rozložíme na plech vyložený papírem na pečení (nemusíme ho mazat). Na jablka rozetřeme makové těsto a na něj rozetřeme zbylé těsto.
Pečeme při 170 °C. Po upečení a vychladnutí koláč vyklopíme, opatrně odstraníme papír a jablka polijeme čokoládovou polevou.
Vypadá to trochu pracně, ale je to velmi chutný a vydatný koláč.
Pro hospodyňky, které se bojí cukru: patřím také mezi ně, nelekněte se toho množství, je to chuťově vyvážené.
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Z mouky, cukru a másla vytvoříme drobenku. 1 hrnek drobenky odebereme a dáme stranou. Do zbytku drobenky vmícháme vejce…
více o Drobenkový koláč s jablky
Šlehat máslo, poté přidat cukr, ušlehat tuhou hmotu, přidat vejce, vanilkovou esenci a nakonec rozpuštěnou čokoládu.
…
více o Čokoládové placičky „cookies“
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena