Žloutky vymícháme s 300 g cukru, přidáme olej, vodu, mouku, prášek do pečiva a sníh. Zvlášť promícháme mák se 150 g cukru, k této směsi přidáme 1/3 piškotového těsta.
Jablka podusíme a rovnoměrně rozložíme na plech vyložený papírem na pečení (nemusíme ho mazat). Na jablka rozetřeme makové těsto a na něj rozetřeme zbylé těsto.
Pečeme při 170 °C. Po upečení a vychladnutí koláč vyklopíme, opatrně odstraníme papír a jablka polijeme čokoládovou polevou.
Vypadá to trochu pracně, ale je to velmi chutný a vydatný koláč.
Pro hospodyňky, které se bojí cukru: patřím také mezi ně, nelekněte se toho množství, je to chuťově vyvážené.
Z mouky, soli, oleje a tří vajec vypracujeme hladké těsto a necháme je 30 minut odležet. Namočíme housku. Maso smísíme…
více o Vývar s masovými taštičkami
Do vymyzané a vysypané dortové formy (22cm) rovnoměrně nasypeme slabou vrstvu kokosu. Na tu pak dáme vrstvu strouhaných…
více o Vanilkovo-jablečná pohádka
Jemně pokrájený špek společně s pokrájenou cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme osmažit i na kostičky, nudličky či…
více o Dušené vepřové maso s hlívou