Žloutky vymícháme s 300 g cukru, přidáme olej, vodu, mouku, prášek do pečiva a sníh. Zvlášť promícháme mák se 150 g cukru, k této směsi přidáme 1/3 piškotového těsta.
Jablka podusíme a rovnoměrně rozložíme na plech vyložený papírem na pečení (nemusíme ho mazat). Na jablka rozetřeme makové těsto a na něj rozetřeme zbylé těsto.
Pečeme při 170 °C. Po upečení a vychladnutí koláč vyklopíme, opatrně odstraníme papír a jablka polijeme čokoládovou polevou.
Vypadá to trochu pracně, ale je to velmi chutný a vydatný koláč.
Pro hospodyňky, které se bojí cukru: patřím také mezi ně, nelekněte se toho množství, je to chuťově vyvážené.
Zpracujeme na vále v těsto. Necháme asi 1/2 hodiny v chladničce odpočinout.
Potom vyválíme, vykrajujeme kolečka nebo…
více o Oříškovo-čokoládové sušenky
Smíchejte olej, sůl, citronovou šťávu a potřete tím rybu. Na pánvi ve 2 lžících oleje krátce osmažte směs MANGOOT MIX.…
více o Pikantní směs na ryby Mangoot
Pórek nakrájíme na kolečka, brokolici rozebereme na růžičky, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme bujón, okořeníme,…
více o Brokolicová polévka s pórkem