Žloutky vymícháme s 300 g cukru, přidáme olej, vodu, mouku, prášek do pečiva a sníh. Zvlášť promícháme mák se 150 g cukru, k této směsi přidáme 1/3 piškotového těsta.
Jablka podusíme a rovnoměrně rozložíme na plech vyložený papírem na pečení (nemusíme ho mazat). Na jablka rozetřeme makové těsto a na něj rozetřeme zbylé těsto.
Pečeme při 170 °C. Po upečení a vychladnutí koláč vyklopíme, opatrně odstraníme papír a jablka polijeme čokoládovou polevou.
Vypadá to trochu pracně, ale je to velmi chutný a vydatný koláč.
Pro hospodyňky, které se bojí cukru: patřím také mezi ně, nelekněte se toho množství, je to chuťově vyvážené.
Mrkev nastrouháme nahrubo, dáme do kastrolku, podlijeme trochou vody(12 lžic) a 5 minut podusíme. Pak přisypeme kokos,…
více o Kokosovo-mrkvový zlatý koláč