Mouky je někdy potřeba trochu více, podle velikosti vajec a druhu mouky.
Všechny ingredience v míse smícháme v pevné a pružné těsto, necháme v lednici odležet. Během té doby je dobré těsto několikrát rukou rozplácnout do placky a přeložit. Má hustotu pevné modelíny a používám ho na štrúdly, šátečky, ranečky, roládky, šneky – prostě všude tam, kde se využívá těsto listové. Nejlépe se s těstem pracuje třetí den, ale stačí ho nechat odležet i jen 2 hodiny.
Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a natřeme olejem - necháme uležet v lednici asi 2…
více o Kotletky v hořčicové omajdě
Formu vyložíme pečícím papírem, který zlehka vymažeme máslem. Tři (nebo čtyři) banány podélně rozkrojíme a naskládáme…
více o Banánový koláč se smetanou
Uvaříme pudink z necelého půllitru vody, osladíme a do horkého pudinku vmícháme 50 g Hery (můžeme přidat trošku rumu).…
více o Jablečný koláč s pudinkem