Octové těsto místo listového

2.5

hodnoceno: 4
Příprava: 30 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      špetka sůl
    • 300
      g hladká mouka
    • 2
      lžíce ocet
    • 1
      ks vejce
    • 250
      g hera nebo podobný tuk
    • 5
      lžíce horká voda

Postup přípravy receptu

  • Mouky je někdy potřeba trochu více, podle velikosti vajec a druhu mouky.
  • Všechny ingredience v míse smícháme v pevné a pružné těsto, necháme v lednici odležet. Během té doby je dobré těsto několikrát rukou rozplácnout do placky a přeložit. Má hustotu pevné modelíny a používám ho na štrúdly, šátečky, ranečky, roládky, šneky – prostě všude tam, kde se využívá těsto listové. Nejlépe se s těstem pracuje třetí den, ale stačí ho nechat odležet i jen 2 hodiny.
Zařazení: Moučníky Záviny Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.