Mouky je někdy potřeba trochu více, podle velikosti vajec a druhu mouky.
Všechny ingredience v míse smícháme v pevné a pružné těsto, necháme v lednici odležet. Během té doby je dobré těsto několikrát rukou rozplácnout do placky a přeložit. Má hustotu pevné modelíny a používám ho na štrúdly, šátečky, ranečky, roládky, šneky – prostě všude tam, kde se využívá těsto listové. Nejlépe se s těstem pracuje třetí den, ale stačí ho nechat odležet i jen 2 hodiny.
Oloupeme brambory, rozkrojíme a dáme vařit do menšího množství vody. Když se začnou vařit přidáme na kousky nakrájené…
více o Zdravý vodník pro nejmenší
Kotletky očistíme od viditelného tuku, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlejeme trochou vroucí vody, přikryjeme…
více o Jehněčí kotletky s petrželkou