Toastový chléb na knedlík nakrájíme na kostky a dáme na plech, který vložíme do trouby na 200 stupňů a 10 minut sušíme. Vyndáme, posypeme solí, nakrájenou petrželkou a smícháme se sněhem.
Tvarujeme malé knedlíky, které zabalíme do potravinářské fólie.
Vhodíme do vroucí vody a vaříme okolo deseti minut.
Případně uděláme malé knedlíčky, kterým stačí 4 minuty ve vodě.
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme…
více o Medové perníčky hned k jídlu
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)