Toastový chléb na knedlík nakrájíme na kostky a dáme na plech, který vložíme do trouby na 200 stupňů a 10 minut sušíme. Vyndáme, posypeme solí, nakrájenou petrželkou a smícháme se sněhem.
Tvarujeme malé knedlíky, které zabalíme do potravinářské fólie.
Vhodíme do vroucí vody a vaříme okolo deseti minut.
Případně uděláme malé knedlíčky, kterým stačí 4 minuty ve vodě.
Housky pokrájené na drobné kostičky polijeme rozehřátém máslem a lehce promícháme. Vejce rozšleháme s mlékem a solí,…
více o Vídeňské houskové knedlíky
Trochu zatvrdlé housky nakrájíme na tenké plátky (3-4 mm), mléko nalijeme v nízké vrstvě na mělký talíř a 1/3 plátků…
více o Žemlovka s jablky a tvarohem