Toastový chléb na knedlík nakrájíme na kostky a dáme na plech, který vložíme do trouby na 200 stupňů a 10 minut sušíme. Vyndáme, posypeme solí, nakrájenou petrželkou a smícháme se sněhem.
Tvarujeme malé knedlíky, které zabalíme do potravinářské fólie.
Vhodíme do vroucí vody a vaříme okolo deseti minut.
Případně uděláme malé knedlíčky, kterým stačí 4 minuty ve vodě.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,…
více o Bramborovo-sýrové lívance