Banánky Smícháme těsto a na masovém strojku děláme banánky na délku ukazováčku. Upečeme při 160–180 °C. Pak je slepujeme… více o Banánky
Linecké banánky Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočinout v chladu, nejlépe přes noc. Poté znovu propracujeme.… více o Linecké banánky
Ořechové banánky Těsto: z jemně mletých ořechů, cukru, žloutku a celého vejce vypracujeme těsto, dáme do strojku a tvoříme asi 4–5 cm… více o Ořechové banánky
Recepty z vařených vajec: Nejlepší chlebíčky, tlačenka i masové… Jestli si taky lámete hlavu s tím, co s tolika vařenými vejci po Velikonocích, zkuste jeden z… Celý článek
Tajemství dlouhověkosti Alžběty II.? Skromný jídelníček, dobrá… Královna Alžběta II., jejíž výročí narození si svět připomíná 21. dubna, stála v čele… Celý článek
Jak dlouho vydrží vejce natvrdo? Pozor, abyste si nezadělali na… Jsou součástí velikonoční výzdoby každé domácnosti, chybět nemohou v žádné výslužce z koledy.… Celý článek
Čím napravit po Velikonocích zkažený žaludek? Sáhněte po mátě,… Ne každý si zvládne dopřát během Velikonoc jen tolik dobrot, kolik jeho žaludek snese. A… Celý článek
Bůček na čínský způsob Vejce vaříme 8 minut a oloupeme je. Bůček nakrájíme na kostky (asi 2x2x2 cm). Do kastrůlku dáme sójovou omáčku, víno,… více o Bůček na čínský způsob
Tvarohové šátečky nasladko i… Zaděláme těsto smícháním tvarohu, mouky, tuku. Rozválíme na plát cca 3-5 mm silný. Vykrojíme čtverečky cca 6x6 cm. … více o Tvarohové šátečky nasladko i naslano
Rybízová bublanina s krémem Rybíz přebereme, opláchneme a okapaný ho vidličkou obereme a posypeme lžící mouky. Do pěny ušleháme máslo, cukr,… více o Rybízová bublanina s krémem
Africké kuře Maso nakrájíme na malé řízečky, dáme do misky, osolíme a promneme s kořením, zakapeme citronovou šťávou a trochou oleje… více o Africké kuře
Krkovička na černém pivu Trochu silnější plátky krkovičky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Pekáček vymažeme sádlem a vyložíme anglickou… více o Krkovička na černém pivu
Exkluzivní vanilkové rohlíčky Smícháme mouku, tuk, ořechy, moučkový cukr, žloutek, 1 balení vanilkového cukru, mléko a rum. Z těchto surovin… více o Exkluzivní vanilkové rohlíčky
Sekaná s kuskusem Maso 1x pomeleme, přidáme cca 1 dl mléka a rukou s roztaženými prsty mícháme pokud mléko nezmizí a maso se nerozdělí z… více o Sekaná s kuskusem
Medovník – krém Plechovka s mlékem se vaří dvě hodiny ( v papiňáku hodinu). Po vychladnutí smíchat s třetinou másla. Zbytek másla… více o Medovník – krém
Polévka z uzeného masa II. Předem namočené kroupy dáme do vývaru, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, nakrájenou kořenovou zeleninu, opepříme, a… více o Polévka z uzeného masa II.
Salát z červené řepy Červenou řepu uvaříme ve slupce doměkka. Po vychladnutí ji oloupeme a nastrouháme. Přidáme prolisovaný česnek a… více o Salát z červené řepy
Borůvkový linecký koláč s tvarohem Z přísad na těsto vypracujeme hladké těsto, rozdělíme ho na 3 bochánky a vložíme na cca 20 minut do mrazáku (aby šlo… více o Borůvkový linecký koláč s tvarohem
Roštěnky na kmínu Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Do rozehřátého tuku dáme nakrájenou slaninu a opékáme asi 2… více o Roštěnky na kmínu