Mouku oříšky a cukr promícháme v míse a tukem a bílkem zaděláme těsto, pěchujeme do formiček košíčků a pečeme při 180 °C.
Krém tmavý: Ingredience smícháme v tužší hmotu.
Krém světlý: Cukr s vanilkou a vejcemi šleháme v míse, kterou máme ponořenou ve vařicí vodě, dokud hmota nezhoustne. Po vychladnutí se máslo zašlehá do hladka.
Do košíčku dáme višni (můžeme i zavařeninu), tmavý krém, světlý krém, vršek namočíme do vlažné čokolády a zdobíme mandlí nebo vlašským ořechem.
Postup náplní si můžem zvolit dle své fantazie. Pracné ale výborné.
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto.
1/3 schováme na mřížky a…
více o Mřížkový rebarborový koláč
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem…
více o Pizza (těsto lze i zamrazit)
Ze zmrzliny uděláme kuličky o něco větší než vlašský ořech, dáme na plech do mrazáku. Cukr, cornflakes a kokos v robotu…
více o Smažená zmrzlina v kokosu
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky