Mouku oříšky a cukr promícháme v míse a tukem a bílkem zaděláme těsto, pěchujeme do formiček košíčků a pečeme při 180 °C.
Krém tmavý: Ingredience smícháme v tužší hmotu.
Krém světlý: Cukr s vanilkou a vejcemi šleháme v míse, kterou máme ponořenou ve vařicí vodě, dokud hmota nezhoustne. Po vychladnutí se máslo zašlehá do hladka.
Do košíčku dáme višni (můžeme i zavařeninu), tmavý krém, světlý krém, vršek namočíme do vlažné čokolády a zdobíme mandlí nebo vlašským ořechem.
Postup náplní si můžem zvolit dle své fantazie. Pracné ale výborné.
Z mouky, cukru a másla vytvoříme drobenku. 1 hrnek drobenky odebereme a dáme stranou. Do zbytku drobenky vmícháme vejce…
více o Drobenkový koláč s jablky