Mouku oříšky a cukr promícháme v míse a tukem a bílkem zaděláme těsto, pěchujeme do formiček košíčků a pečeme při 180 °C.
Krém tmavý: Ingredience smícháme v tužší hmotu.
Krém světlý: Cukr s vanilkou a vejcemi šleháme v míse, kterou máme ponořenou ve vařicí vodě, dokud hmota nezhoustne. Po vychladnutí se máslo zašlehá do hladka.
Do košíčku dáme višni (můžeme i zavařeninu), tmavý krém, světlý krém, vršek namočíme do vlažné čokolády a zdobíme mandlí nebo vlašským ořechem.
Postup náplní si můžem zvolit dle své fantazie. Pracné ale výborné.
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka