
3.5
Recept mám od své zesnulé tety. Maso je jedinečné, měkoučké a šťavnaté. Plecko si nakrájíme na větší kousky, naklepeme … více o Tetino maso
Všechny přísady smícháme v míse. Maso naklepeme a vložíme do připravené marinády. Vložíme do lednice nejlépe na 24… více o Nakládané maso
Maso nakrájíme na nudličky. Z vína, pasty sambal oelek, solamylu a chilli omáčky připravíme marinádu, ve které necháme… více o Pekingské maso
Pivo patří mezi nejoblíbenější alkoholické nápoje na světě. Není divu, protože se jeho… Celý článek
Pokud rádi pečete a chcete, aby byl výsledek hezky vzdušný a nadýchaný, bez nějakého kypřidla… Celý článek
Možná jste už slyšeli o metodě KonMari nebo alespoň o ženě, která ji vytvořila – japonské… Celý článek
Kuře milují děti i dospělí. Není divu. Jeho maso je křehké a jemné, je rychle hotové a můžete… Celý článek
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva, kakao,… více o Jablkový koláč s rumem
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s… více o Kokosové řezy z Kapského města
Rozšlehaná vejce promícháme s moučkou, přidáme scezenou kukuřici, drobně nakrájenou cibuli, sůl, pepř, tvoříme placičky… více o Kukuřičné placičky s řeřichou
Vepřovou pečeni vykostíme, rozkrojíme na plát, naklepeme, osolíme a posypeme paprikou. Z mletého masa, soli, jemně… více o Vepřová roláda Budapešť
Obě mouky prolisujeme s moučkovým cukrem. Přidáme vejce, nakrájený tuk a zpracujeme na hladké těsto, které necháme… více o Jemné tvarohové řezy zdobené šlehačkou
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut… více o Med z květů černého bezu
Listové těsto rozdělíme na 2 poloviny, každou polovinu rozválíme na pomoučeném vále do obdelníku (asi 30x20 cm),… více o Arménský štrúdl
Maso nakrojíme na krajích, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme z obou stran horčicí. Na sádle zprudka opečem maso a… více o Hovězí roštěná
Naporcované kuře osolíme a jemně posypeme kari. Dáme do pekáče, zasypeme pokrájenou zaleninou (u nás čím více, tím lépe… více o Nejúžasnější kuřátko babičky Květušky
Heru si vyndáme min. hodinu dopředu z lednice aby nám změkla. Do větší mísy si nasypeme všechny suroviny na těsto, Heru… více o Výborný borůvkovo-švestkový koláč s tvarohem
Troubu rozehřejeme na 200 °C. Brambory oloupeme a povaříme v osolené vodě asi osm minut. Slijeme je a necháme… více o Španělská omeleta s ančovičkami
Plátky masa osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou, pak ponecháme v chladu. Nakrájíme si najemno kyselou okurku,… více o Krkovička po cigánsku