Na dvou lžících másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a usmažíme žlutou jíšku. Zalijeme ji vývarem a mlékem, rozšleháme a za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme několik kuliček nového koření a vaříme asi 30 minut. Občas promícháme. Na lžíci másla osmahneme na menší kousky nakrájené okurky, vložíme je do vařící omáčky a chvíli společně povaříme. Omáčku ochutíme cukrem, solí, lákem z okurek, upravíme hustotu a podáváme s vařeným hovězím masem a houskovým knedlíkem.
Vypracujeme těsto, necháme v teple vykynout. Vyválíme, rádýlkem vykrajujeme obdélníčky, plníme nádivkou z bílého máku.…
více o Bratislavské rohlíčky s mákem
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Potom k těstu přidáme jogurt. Polohrubou mouku společně s práškem do pečiva prosijeme…
více o Jablečný koláč z jogurtu