Na dvou lžících másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a usmažíme žlutou jíšku. Zalijeme ji vývarem a mlékem, rozšleháme a za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme několik kuliček nového koření a vaříme asi 30 minut. Občas promícháme. Na lžíci másla osmahneme na menší kousky nakrájené okurky, vložíme je do vařící omáčky a chvíli společně povaříme. Omáčku ochutíme cukrem, solí, lákem z okurek, upravíme hustotu a podáváme s vařeným hovězím masem a houskovým knedlíkem.
Bílky ušleháme na tuhý sníh. Přidáme cukr po lžičkách a šleháme, až je sníh tuhý a lesklý. Nastříkáme 24 pusinek na…
více o Čokoládové pusinky ze sněhu
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Švestky zalejeme horkou vodou spolu s troškou slivovice (nemusí být). Po 20 minutách švestky vyjmeme a opatrně, ale…
více o Švestička v křupavé slanině
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku,…
více o Brambory zapečené s česnekem