Na trošce oleje si orestujeme nadrobno pokrájený špek a cibuli dozlatova. Maso si pokrájíme na plátky (nebo kostky, záleží na tom, jaké maso použijeme). Na krajích nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Připravené maso dáme orestovat k cibuli a špeku. Pak podlijeme sklenicí vody a dusíme doměkka (pokud použijeme bujón, dusíme s ním). Občas podlijeme a zamícháme.
Před dovařením přidáme pokrájené okurky na drobné kostičky, zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, krátce povaříme, popřípadě dochutíme. Podáváme s rýží nebo s knedlíkem.
Cibule oloupeme a nakrájíme na hrubo. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Půlku cibule dáme na dno pekáčku.…
více o Pečené vepřové koleno na zelí
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s poloviční dávkou cukru, vešleháme dvě lžíce horké vody. Šleháme tak dlouho…
více o Roláda se šlehačkovým krémem