Na trošce oleje si orestujeme nadrobno pokrájený špek a cibuli dozlatova. Maso si pokrájíme na plátky (nebo kostky, záleží na tom, jaké maso použijeme). Na krajích nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Připravené maso dáme orestovat k cibuli a špeku. Pak podlijeme sklenicí vody a dusíme doměkka (pokud použijeme bujón, dusíme s ním). Občas podlijeme a zamícháme.
Před dovařením přidáme pokrájené okurky na drobné kostičky, zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, krátce povaříme, popřípadě dochutíme. Podáváme s rýží nebo s knedlíkem.
Jablka nakrájíme na kousky, posypeme cukrem a opečeme na 2 plátcích slaniny nakrájených na kostky. 3 plátky slaniny…
více o Jablka se slaninou a brambory
Na oleji osmahneme kuřecí kousky, osolíme, opepříme, okořeníme kořením pěti vůní. Až maso změkne, přimícháme nakrájenou…
více o Kuřecí kousky s bramborákem
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině
1. Brambory, mrkev a pastinák oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky(třeba v robotu).
2. Troubu předehřejte na…
více o Smetanové brambory Michopulu