Okurková omáčka z hovězího masa

2.65

hodnoceno: 20
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule velká
    • sůl
    • hladká mouka na zahuštění omáčky
    • 1
      kostka masox nemusí být
    • pepř mletý
    • 0,5
      kg hovězí maso zadní, přední, kližka
    • 70
      g špek
    • 3
      ks nakládané okurky 3–4 ks pokrájené na kostičky
    • 1,5
      lžíce olej 1–2 lžíce

Postup přípravy receptu

  • Na trošce oleje si orestujeme nadrobno pokrájený špek a cibuli dozlatova. Maso si pokrájíme na plátky (nebo kostky, záleží na tom, jaké maso použijeme). Na krajích nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Připravené maso dáme orestovat k cibuli a špeku. Pak podlijeme sklenicí vody a dusíme doměkka (pokud použijeme bujón, dusíme s ním). Občas podlijeme a zamícháme.
  • Před dovařením přidáme pokrájené okurky na drobné kostičky, zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, krátce povaříme, popřípadě dochutíme. Podáváme s rýží nebo s knedlíkem.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: