Cukr vyšleháme se žloutky, vanilkovým cukrem a s olejem.
Přidáme mouku, prášek do pečiva a mléko. Vše smícháme dohromady.
Nakonec přidáme ušlehaný sníh z bílků.
Vymažeme formu a vysypeme hrubou moukou.
Nalijeme nejprve světlé těsto a polovinu obarvíme kakaem (když bude hodně světlé, přidáme více kakaa). POZOR –když dáme moc kakaa, uvnitř to bude nedopečené.
Pečeme na 175 stupňů asi 50–60 minut.
Po 45 minutách vyzkoušíme špejlí, zda na ní nezůstalo těsto. Když ano – pečeme déle.
Připravíme si čokoládovou polevu z jedné čokolády na vaření, trochy smetany (3 lžíce), čtvrtky másla a lžíce oleje (díky tomu bude lesklá a nebude praskat při krájení). Pokud chceme sladší, přidáme cukr.
Když bude poleva moc tekutá, přidáme kakao nebo čokoládu a naopak zředíme kapkou smetany nebo mléka.
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a opražíme na pánvi na trošce oleje. Přilejeme smetanu, můžeme přidat i ananas a…
více o Nejlepší kari omáčka s kuřecím
Vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme olej, mouku s kypřícím práškem, mléko a nakonec sníh z bílků. Na náplň si vyšleháme…
více o Bábovka s tvarohovou náplní
Na oleji necháme zpěnit na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou uzenou krkovičku a lehce osmahneme.…
více o Poctivá zelňačka se smetanou
Vejce utřeme s cukrem, potom přidáme vlažnou vodu a olej. Přidáme mouku, mléko, vanilkový cukr, špetku soli a prášek do…
více o výborný borůvkový koláč