Cukr vyšleháme se žloutky, vanilkovým cukrem a s olejem.
Přidáme mouku, prášek do pečiva a mléko. Vše smícháme dohromady.
Nakonec přidáme ušlehaný sníh z bílků.
Vymažeme formu a vysypeme hrubou moukou.
Nalijeme nejprve světlé těsto a polovinu obarvíme kakaem (když bude hodně světlé, přidáme více kakaa). POZOR –když dáme moc kakaa, uvnitř to bude nedopečené.
Pečeme na 175 stupňů asi 50–60 minut.
Po 45 minutách vyzkoušíme špejlí, zda na ní nezůstalo těsto. Když ano – pečeme déle.
Připravíme si čokoládovou polevu z jedné čokolády na vaření, trochy smetany (3 lžíce), čtvrtky másla a lžíce oleje (díky tomu bude lesklá a nebude praskat při krájení). Pokud chceme sladší, přidáme cukr.
Když bude poleva moc tekutá, přidáme kakao nebo čokoládu a naopak zředíme kapkou smetany nebo mléka.
kralika rozsekame na porce. Doprostred pekace polozime kachnu okolo nasklademe porce kralika, pridame nakrajenou cibuli…
více o Kachna pecena s kralikem
Maso pokrájíme na kousky (nudličky, kostky), osolíme, okořeníme chilli a oreganem, zakápneme lžící oleje, promícháme a…
více o Barevná minutka - trikolora
Cibuli nakrájíme na jemno, z vajec vyrobíme vejce míchaná, špekáčky a okurky rozřízneme podélně na čtvrtiny. Plátky…
více o Španělské ptáčky podle mamky