Cukr vyšleháme se žloutky, vanilkovým cukrem a s olejem.
Přidáme mouku, prášek do pečiva a mléko. Vše smícháme dohromady.
Nakonec přidáme ušlehaný sníh z bílků.
Vymažeme formu a vysypeme hrubou moukou.
Nalijeme nejprve světlé těsto a polovinu obarvíme kakaem (když bude hodně světlé, přidáme více kakaa). POZOR –když dáme moc kakaa, uvnitř to bude nedopečené.
Pečeme na 175 stupňů asi 50–60 minut.
Po 45 minutách vyzkoušíme špejlí, zda na ní nezůstalo těsto. Když ano – pečeme déle.
Připravíme si čokoládovou polevu z jedné čokolády na vaření, trochy smetany (3 lžíce), čtvrtky másla a lžíce oleje (díky tomu bude lesklá a nebude praskat při krájení). Pokud chceme sladší, přidáme cukr.
Když bude poleva moc tekutá, přidáme kakao nebo čokoládu a naopak zředíme kapkou smetany nebo mléka.
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín, posypeme kořením …
více o Hermelín v listovém těstíčku
Jemně nakrájenou cibuli osmažaaíme na tuku dorůžova, přidáme mlatou papriku a krátce zamícháme. Přidáme ihned rajčatový…
více o Falešná gulášová polévka
Menší SYROVÝ květák nastrouhat, přidat mouku, mléko, vejce, osolit a opepřit. Lžící dělat na pánvi placičky a smažit na…
více o Bleskové květákové placičky
Droždí + cukr + mléko vypracujeme v těsto, necháme asi hodinu kynout. Potom utvoříme silný váleček, který nakrájíme na…
více o Kynuté knedlíky s povidly