olivový olej
můžeme namíchat nebo dát čistě jen slunečnicový
1
špetka
pepř mletý
2
lžíce
bazalka
1
balíček
olivy
lák z 1 sáčku oliv nebo menší plechovky
4
lžíce
rajský protlak
nebo kečup
Postup přípravy receptu
Všechny ingredience smícháme, můžeme přidat i trochu chilli. Oleje dáváme tolik, aby bylo maso v marinádě ponořeno. Děláme-li masa méně, lák z oliv nepoužijeme celý. Maso naložíme nejlépe přes noc a grilujeme nebo smažíme na pánvi. Olivy přidáváme až k hotovému masu.
Maso osolíme a opepříme, popř. dokořeníme jiným kořením. Na každý plátek zvlášť přidáme worcestrovku a sojovku. Dále…
více o Nejjednoduší výborná marináda
V páře uvaříme pudink v půl litru vody, žloutky, vanilkový cukr, citron. Necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem,…
více o Bruselák s citronovým krémem
Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou. Vypracujeme těsto, které necháme 1hod odpočinout v potravinové fólii…
více o Tvarohové šátečky ze zakysanky
1. Do mísy dáme všechny suché ingredience. Kakao je dobré prosít přes sítko, aby se nevytvořily hrudky. Všechny suché…
více o Perník s čokoládou a kokosem