olivový olej
můžeme namíchat nebo dát čistě jen slunečnicový
1
špetka
pepř mletý
2
lžíce
bazalka
1
balíček
olivy
lák z 1 sáčku oliv nebo menší plechovky
4
lžíce
rajský protlak
nebo kečup
Postup přípravy receptu
Všechny ingredience smícháme, můžeme přidat i trochu chilli. Oleje dáváme tolik, aby bylo maso v marinádě ponořeno. Děláme-li masa méně, lák z oliv nepoužijeme celý. Maso naložíme nejlépe přes noc a grilujeme nebo smažíme na pánvi. Olivy přidáváme až k hotovému masu.
Maso osolíme a opepříme, popř. dokořeníme jiným kořením. Na každý plátek zvlášť přidáme worcestrovku a sojovku. Dále…
více o Nejjednoduší výborná marináda
V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pekárny. Použijeme zarovnanou lžičku droždí a vrchovatou lžičku soli. Zapneme…
více o Kmínový chleba z pekárny
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na…
více o Vepřová játra obalovaná