olivový olej
můžeme namíchat nebo dát čistě jen slunečnicový
1
špetka
pepř mletý
2
lžíce
bazalka
1
balíček
olivy
lák z 1 sáčku oliv nebo menší plechovky
4
lžíce
rajský protlak
nebo kečup
Postup přípravy receptu
Všechny ingredience smícháme, můžeme přidat i trochu chilli. Oleje dáváme tolik, aby bylo maso v marinádě ponořeno. Děláme-li masa méně, lák z oliv nepoužijeme celý. Maso naložíme nejlépe přes noc a grilujeme nebo smažíme na pánvi. Olivy přidáváme až k hotovému masu.
Maso osolíme a opepříme, popř. dokořeníme jiným kořením. Na každý plátek zvlášť přidáme worcestrovku a sojovku. Dále…
více o Nejjednoduší výborná marináda
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.