olivový olej
můžeme namíchat nebo dát čistě jen slunečnicový
1
špetka
pepř mletý
2
lžíce
bazalka
1
balíček
olivy
lák z 1 sáčku oliv nebo menší plechovky
4
lžíce
rajský protlak
nebo kečup
Postup přípravy receptu
Všechny ingredience smícháme, můžeme přidat i trochu chilli. Oleje dáváme tolik, aby bylo maso v marinádě ponořeno. Děláme-li masa méně, lák z oliv nepoužijeme celý. Maso naložíme nejlépe přes noc a grilujeme nebo smažíme na pánvi. Olivy přidáváme až k hotovému masu.
Maso osolíme a opepříme, popř. dokořeníme jiným kořením. Na každý plátek zvlášť přidáme worcestrovku a sojovku. Dále…
více o Nejjednoduší výborná marináda
Uvařenou kapustu pokrájíme na nudličky, vymačkáme přebytečnou vodu a přidáme do mísy k rozšťouchaným bramborám. Přidáme…
více o Bramborovo-kapustové placičky
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby,…
více o Znamenitá bramborová polévka