olivový olej
můžeme namíchat nebo dát čistě jen slunečnicový
1
špetka
pepř mletý
2
lžíce
bazalka
1
balíček
olivy
lák z 1 sáčku oliv nebo menší plechovky
4
lžíce
rajský protlak
nebo kečup
Postup přípravy receptu
Všechny ingredience smícháme, můžeme přidat i trochu chilli. Oleje dáváme tolik, aby bylo maso v marinádě ponořeno. Děláme-li masa méně, lák z oliv nepoužijeme celý. Maso naložíme nejlépe přes noc a grilujeme nebo smažíme na pánvi. Olivy přidáváme až k hotovému masu.
Maso osolíme a opepříme, popř. dokořeníme jiným kořením. Na každý plátek zvlášť přidáme worcestrovku a sojovku. Dále…
více o Nejjednoduší výborná marináda
Slaninu a cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na másle, přidáme 1 l vývaru na kostičky nakrájené oloupané brambory a…
více o Americká kukuřičná polévka
Na pánvici dáme přiměřeně sádla nebo oleje. Necháme rozpálit. Na pánvici zatím rozkrájíme na půl (na délku) párky, ale…
více o Srdce z párku plněné vejcem
Zpracujeme v těsto a necháme cca 1 hodinu odpočinout. Pak tvoříme rohlíčky a upečené, jěště teplé, obalíme v moučkovém…
více o Maminčiny vanilkové rohlíčky