Omáčka bešamel

3.25

hodnoceno: 4
Příprava: 60 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 50
      g máslo
    • 50
      g hladká mouka
    • 1
      špetka muškátový květ
    • 0,5
      l mléko studené z lednice
    • 1
      dl smetana 12%

Postup přípravy receptu

  • Máslo rozpustíme v hrnci a až bude špetka vhozené mouky šumět, vložíme celou dávku mouky. Necháme restovat cca 5 minut za stálého míchání. Pak přidáme studené mléko z lednice a metlou na mírném ohni šleháme do zhoustnutí. Přidáme smetanu a necháme lehce provařit asi 20 minut. Omáčku je nutné stále míchat.
  • Po 20 minutách omáčku stáhneme a dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem.
  • Nakonec přidáme 40 g parmazánu a smetanu na zjemnění.
  • Přecedíme přes sítko.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: