Máslo rozpustíme v hrnci a až bude špetka vhozené mouky šumět, vložíme celou dávku mouky. Necháme restovat cca 5 minut za stálého míchání. Pak přidáme studené mléko z lednice a metlou na mírném ohni šleháme do zhoustnutí. Přidáme smetanu a necháme lehce provařit asi 20 minut. Omáčku je nutné stále míchat.
Po 20 minutách omáčku stáhneme a dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem.
Nakonec přidáme 40 g parmazánu a smetanu na zjemnění.
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy, stejně tak maso a klobásy. Cibule na kolečka, slaninu na plátky a…
více o Sloní žrádlo na zahradní gril
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme…
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy