Máslo rozpustíme v hrnci a až bude špetka vhozené mouky šumět, vložíme celou dávku mouky. Necháme restovat cca 5 minut za stálého míchání. Pak přidáme studené mléko z lednice a metlou na mírném ohni šleháme do zhoustnutí. Přidáme smetanu a necháme lehce provařit asi 20 minut. Omáčku je nutné stále míchat.
Po 20 minutách omáčku stáhneme a dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem.
Nakonec přidáme 40 g parmazánu a smetanu na zjemnění.
Všechno sypké v robotu nejdříve pomalu promíchám, pak přidám pokrájené rozměklé máslo a ostatní suroviny. Zapnu hnětení…
více o Perníčky – rovnou k jídlu
Na cibuli osmahneme anglickou, cibuli, žampiony a játra. Osolíme, opepříme, zalejeme trochou vody, přisypeme petrželku,…
více o Maminčino kuře s brambory
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení