Koření si připravíme do uzlíčku. Do kousku prostěradla vložíme 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, 1 bobkový list a převážeme potravinářským provázkem.
Na jemné kostičky nakrájíme celer, mrkev a cibuli. Zeleninu orestujeme na oleji – nejprve celer a mrkev dozlatova, pak přidáme cibuli a nakonec česnek. Až začne cibule zlátnout, přidáme maso, které vařečkou důkladně rozdělíme. Opepříme a osolíme.
Přidáme loupaná rajčata z plechovky a červené víno. Do hrnce vložíme pytlík s kořením.
Odklopené necháme vařit dvě hodiny. Občas omáčku zamícháme.
Maso nakrájíme na kousky asi 2x2 cm, aglickou slaninu na proužky, cibuli na kolečka, posypeme kořenim a přidáme olej -…
více o Kuřecí ražniči pro lenochy
Směs pro bramborové knedlíky rozmícháme s vodou, vejci a moukou, osolíme podle chuti a necháme 5 minut nabobtnat. Potom…
více o Bramborové koblížky se salámem
Pažítku nasekáme nadrobno. Tuniaka scedíme. V miske spolu zmiešame obe suroviny. Pridáme vajcia a múku. Dochutíme soľou…
více o Tuniakové karbonátky so salsou