Koření si připravíme do uzlíčku. Do kousku prostěradla vložíme 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, 1 bobkový list a převážeme potravinářským provázkem.
Na jemné kostičky nakrájíme celer, mrkev a cibuli. Zeleninu orestujeme na oleji – nejprve celer a mrkev dozlatova, pak přidáme cibuli a nakonec česnek. Až začne cibule zlátnout, přidáme maso, které vařečkou důkladně rozdělíme. Opepříme a osolíme.
Přidáme loupaná rajčata z plechovky a červené víno. Do hrnce vložíme pytlík s kořením.
Odklopené necháme vařit dvě hodiny. Občas omáčku zamícháme.
Hermelín nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na malé kostičky, přidáme tatarku nebo majonézu a nadrobno…
více o Rychlá hermelínová pomazánka
Mleté maso si vložíme do mísy, vložíme vejce, sůl, pepř, strouhanku a vše promícháme. Hotovou směs vložíme do lednice.
…
více o Rajská omáčka od Verunky