Koření si připravíme do uzlíčku. Do kousku prostěradla vložíme 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, 1 bobkový list a převážeme potravinářským provázkem.
Na jemné kostičky nakrájíme celer, mrkev a cibuli. Zeleninu orestujeme na oleji – nejprve celer a mrkev dozlatova, pak přidáme cibuli a nakonec česnek. Až začne cibule zlátnout, přidáme maso, které vařečkou důkladně rozdělíme. Opepříme a osolíme.
Přidáme loupaná rajčata z plechovky a červené víno. Do hrnce vložíme pytlík s kořením.
Odklopené necháme vařit dvě hodiny. Občas omáčku zamícháme.
Hlávkové zelí omyjeme a natrháme na menší listy do salátové mísy. Mezitím uvaříme dvě brambory a tři vejce natvrdo. Do…
více o Salát od Středozemního moře
Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. Potom obalíme ve…
více o Obrácené řízky od babičky
Cukr dejte do nádoby a za stálého míchání zahřívejte, dokud se nerozpustí - nesmí zežloutnout. Přidejte smetanu a za…
více o Bonbóny z vlašských ořechů
Mrkev očistíme, nastrouháme na jemném struhadle smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme asi…
více o Mrkvové hvězdičky se zázvorem
V misce promícháme lučinu, tavený sýr a pomazánkové máslo.
Omyté jablko osušíme, rozkrojíme a zbavíme jádřince. Dužinu…
více o Pomazánka s pažitkou a jablky