Omáčka Bolognese

3.4

hodnoceno: 10
Příprava: 150 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 150
      g cibule
    • 150
      g celer
    • 150
      g mrkev
    • 25
      g česnek
    • 1
      ks bobkový list
    • 2
      dl červené víno
    • 2
      g nové koření
    • 500
      g mleté maso - hovězí zadní hovězí
    • 2
      g pepř celý
    • 0,5
      dl panenský olivový olej extra virgin
    • 1
      kg nakládaná loupaná rajčata

Postup přípravy receptu

  • Koření si připravíme do uzlíčku. Do kousku prostěradla vložíme 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, 1 bobkový list a převážeme potravinářským provázkem.
  • Na jemné kostičky nakrájíme celer, mrkev a cibuli. Zeleninu orestujeme na oleji – nejprve celer a mrkev dozlatova, pak přidáme cibuli a nakonec česnek. Až začne cibule zlátnout, přidáme maso, které vařečkou důkladně rozdělíme. Opepříme a osolíme.
  • Přidáme loupaná rajčata z plechovky a červené víno. Do hrnce vložíme pytlík s kořením.
  • Odklopené necháme vařit dvě hodiny. Občas omáčku zamícháme.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: