Rybíz propláchneme a necháme okapat. Pak vidličkou strhneme kuličky ze stonků. Lehce je rozmačkáme a posypeme želírovacím cukrem.
Pomeranč a citron opláchneme pod horkou vodou. Z každého ovoce odkrojíme tenoučkou vrstvičku kůry dlouhou asi 5 cm a nakrájíme na jemné nudličky. Pak z ovoce vylisujeme šťávu.
V hmoždíři rozdrtíme hořčičná semínka a zrnka pepře. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Rozpustíme máslo a nakrájenou cibuli v něm na středním ohni 4–5 minut smažíme, až zesklovatí.
K cibuli přilijeme citronovou a pomerančovou šťávu a přimícháme pocukrovaný rybíz. Směs ochutíme rozdrcenými hořčičnými semínky s pepřem a ostatním kořením. Necháme asi 5 minut bublat na prudkém ohni. Podle potřeby přidáme ještě trochu vody. Necháme zchladnout.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém…
více o Vanilkový krém na dorty
Mrkev nastrouháme na jemno, pažitku(kterou nešteříme) nasekáme a přidáme do lučiny, kterou jsme smíchali se zakysanou…
více o Mrkvovo-pažitková pomazánka