Rybíz propláchneme a necháme okapat. Pak vidličkou strhneme kuličky ze stonků. Lehce je rozmačkáme a posypeme želírovacím cukrem.
Pomeranč a citron opláchneme pod horkou vodou. Z každého ovoce odkrojíme tenoučkou vrstvičku kůry dlouhou asi 5 cm a nakrájíme na jemné nudličky. Pak z ovoce vylisujeme šťávu.
V hmoždíři rozdrtíme hořčičná semínka a zrnka pepře. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Rozpustíme máslo a nakrájenou cibuli v něm na středním ohni 4–5 minut smažíme, až zesklovatí.
K cibuli přilijeme citronovou a pomerančovou šťávu a přimícháme pocukrovaný rybíz. Směs ochutíme rozdrcenými hořčičnými semínky s pepřem a ostatním kořením. Necháme asi 5 minut bublat na prudkém ohni. Podle potřeby přidáme ještě trochu vody. Necháme zchladnout.
Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a směs necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Tento kvásek vlijeme do…
více o Bylinkový chléb v troubě
Houby očistíme, nakrájíme a podusíme ve vlastní sťávě doměkka. Vychladlé je pomeleme na masovém strojku (mě se osvědčil…
více o Houbová pomazánka s nivou
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do…
více o Vdolky s povidly a šlehačkou
Špenát osmažíme na másle. Přidáme nadrobno nasekaný stroužek česneku, osolíme a opepříme. Ke konci smažení přidáme na…
více o Pstruh se špenátem a česnekem
Tvaroh vmícháme s pomazánkovým máslem, rumem a polovinou cukru. Zbylí cukr přidáme do horkého espresa, přimícháme likér…
více o Banánovo-kávové tiramisu