Cibuli si nakrájíme nadrobno. Osmahneme ji, počkáme až bude dozlatova. Potom přidáme kmín, sůl a pořádně opepříme. Do cibulky přidáme cca hrnek kečupu a hrnek hořčice. Za stálého míchání vaříme. Poté dochutíme medem. Přidáme trochu grilovacího koření a kostku taveného sýra. Vaříme dokud se sýr nerozpustí, popřípadě rozmixujeme.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Osmahneme cibulku do zlatova, zaprášíme paprikou, pridáme pokrájenou klobásu s česnekem, zalijeme horkou vodou, pridáme…
více o Zelňačka pro moji milou
Středně velký květák zbavíme listů, očistíme a rozebereme na růžičky. Ty vložíme do vroucí osolené vody a krátce je…
více o Květákové placičky s uzeninou