Cibuli nakrájenou na kostičky osmahneme dozlatova. Odebereme přebytečný olej. Osmahneme na cibuli mleté osolené maso spolu s kapií nakrájenou na kostičky, pepřem, uzenou paprikou, tymiánem, česnekem a grilovacím kořením. Po prosmažení přidáme rajčata, kečup a ještě smažíme dál, aby rajčata ztratila svoji typickou kyselost. Směs podlijeme vodou a vaříme doměkka asi 15 minut. Zahustíme vodou a hladkou moukou. Povaříme a dochutíme ostatními ingrediencemi (ocet, oregano, cukr). Nakonec přidáme smetanu a již nevaříme.
Na sádle, či oleji zpěníme cibuli, přidáme na hodně drobno nakrájenou kapii a trošinku podusíme, přidáme obě plechovky…
více o Mexické fazole se zeleninou
Trošku mouky dáme do misky, přidáme droždí, cukr a 4 lžíce jogurtu. Mícháme, dokud droždí úplně nerozmícháme. Necháme…
více o Pikantní bábovka se salámem
Všechny suroviny na těsto dobře promícháme a nalejeme na dobře vymazaný a vysypaný plech a dáme péct na 170-160 °C, cca…
více o Ořechovo-ananasová buchta
Jablka nakrájíme na kostičky, zasypeme cukrem a zalijeme olejem. Promícháme a necháme 2 hodiny stát. Občas promícháme.…
více o Maminčina jablečná buchta