Cibuli nakrájenou na kostičky osmahneme dozlatova. Odebereme přebytečný olej. Osmahneme na cibuli mleté osolené maso spolu s kapií nakrájenou na kostičky, pepřem, uzenou paprikou, tymiánem, česnekem a grilovacím kořením. Po prosmažení přidáme rajčata, kečup a ještě smažíme dál, aby rajčata ztratila svoji typickou kyselost. Směs podlijeme vodou a vaříme doměkka asi 15 minut. Zahustíme vodou a hladkou moukou. Povaříme a dochutíme ostatními ingrediencemi (ocet, oregano, cukr). Nakonec přidáme smetanu a již nevaříme.
Papriky pečeme na grilu do vytvoření černých skvrn. Poté je dáme do sáčku, kde vychladnou a změknou. Papriky oloupeme a…
více o Papriky pečené s rajčaty
**Korpus: ** vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, kakao a mouku s kypřidlem, zamícháme a těsto vlijeme…
více o Banánová bleskovka – dort
Formu na biskupský chlebíček vyložíme peč. papírem, poklademe angl. slaninou, na to rozložíme ještě naplocho rozříznuté…
více o Rychlá kuřecí roláda z řízků