Na olivovém oleji osmahneme najemno pokrájenou cibulku, přidáme maso na kostičky, posypeme podravkou a stále mícháme, dokud se vypuštěná šťáva z masa nevysmaží. Přidáme kolečka klobásy nebo kostičky slaniny, osmahneme, vložíme tavený sýr – jednu krabičku a rozmícháme, aby se rozpustil. Přilijeme smetanu a mléko. Zahustíme hladkou moukou smíchanou s mlékem. Mícháme, dokud omáčka nezhoustne a nevymizí chuť mouky – cca 4 minuty. Vaříme nad mírným plamenem, mléko nesmí projít varem.
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a…
více o Lilková omáčka na těstoviny
Do hrnce vlijeme 1,5l vody, vsypeme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, okořeníme kmínem, majoránkou, zázvorem a…
více o Česneková polévka oukrop
Majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Cibulky pokrájíme na kousky, cizrnu scedíme. Všechno…
více o Cizrnový salát s tuňákem
Uvaříme pudink z necelého půllitru vody, osladíme a do horkého pudinku vmícháme 50 g Hery (můžeme přidat trošku rumu).…
více o Jablečný koláč s pudinkem