Na olivovém oleji osmahneme najemno pokrájenou cibulku, přidáme maso na kostičky, posypeme podravkou a stále mícháme, dokud se vypuštěná šťáva z masa nevysmaží. Přidáme kolečka klobásy nebo kostičky slaniny, osmahneme, vložíme tavený sýr – jednu krabičku a rozmícháme, aby se rozpustil. Přilijeme smetanu a mléko. Zahustíme hladkou moukou smíchanou s mlékem. Mícháme, dokud omáčka nezhoustne a nevymizí chuť mouky – cca 4 minuty. Vaříme nad mírným plamenem, mléko nesmí projít varem.
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a…
více o Lilková omáčka na těstoviny
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové
Na oleji necháme zpěnit na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou uzenou krkovičku a lehce osmahneme.…
více o Poctivá zelňačka se smetanou