Na olivovém oleji osmahneme najemno pokrájenou cibulku, přidáme maso na kostičky, posypeme podravkou a stále mícháme, dokud se vypuštěná šťáva z masa nevysmaží. Přidáme kolečka klobásy nebo kostičky slaniny, osmahneme, vložíme tavený sýr – jednu krabičku a rozmícháme, aby se rozpustil. Přilijeme smetanu a mléko. Zahustíme hladkou moukou smíchanou s mlékem. Mícháme, dokud omáčka nezhoustne a nevymizí chuť mouky – cca 4 minuty. Vaříme nad mírným plamenem, mléko nesmí projít varem.
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a…
více o Lilková omáčka na těstoviny
Vše promícháme v lité těsto. Pekáč vymastíme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě…
více o Ořechová buchta bez vážení
Vymícháme cukr s tukem, pak v míse nasledně smícháme všechny ingrediencie spolu. Tvarujeme malé kuličky, které stlačíme…
více o Celozrnná vánoční kolečka
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme…
více o Medové perníčky hned k jídlu
V horké lázni si roztopíme čokoládu a tuk (horká lázeň je hrnec s vodou, ve kterém je menší hrnec, kam si dáme čokoládu…
více o Piškotové dezertíky na špejli