Játra očistíme, opláchneme a necháme okapat. Cibuli si pokrájíme nadrobno a osmažíme na trošce oleje dozlatova. K cibuli přidáme játra, orestujeme, osolíme, opepříme, přilijeme cca 4 dl vroucí vody a povaříme doměkka. Mouku rozmícháme v trošce studené vody a zahustíme na potřebnou hustotu. Dochutíme solí a pepřem dle chuti. Podáváme s rýží, popřípadě s houskovým knedlíkem.
Játra (vařená) můžeme také pomlít nebo rozmixovat.
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč
Tento recept kdysi dávno objevila moje maminka v nějakém kuchařském časopise a uchytil se, můj partner již nechce jinou…
více o Rychle, zdravě a chutně losos