Omeleta s hermelínem

3.33

hodnoceno: 3
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 20
      g máslo
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 6
      ks vejce
    • 125
      ml mléko
    • 2
      ks hermelín

Postup přípravy receptu

  • V hrnci uvedeme do varu mléko. Solamyl rozmícháme v 125 ml vody, přilijeme do mléka a necháme projít varem. Po jednom přimícháme do omáčky žloutky. Bílky ušleháme dotuha a vmícháme do vaječného těsta. Máslo rozehřejeme na teflonové pánvi a postupně usmažíme 4 omelety (pánev přiklopíme poklicí). Usmažené omelety uchováme v teple. Hermelíny podélně rozpůlíme a na polovinu každé omelety položíme plátek sýra. Přikryjeme druhou polovinou omelety a rozdělíme na talíře.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: