V hrnci uvedeme do varu mléko. Solamyl rozmícháme v 125 ml vody, přilijeme do mléka a necháme projít varem. Po jednom přimícháme do omáčky žloutky. Bílky ušleháme dotuha a vmícháme do vaječného těsta. Máslo rozehřejeme na teflonové pánvi a postupně usmažíme 4 omelety (pánev přiklopíme poklicí). Usmažené omelety uchováme v teple. Hermelíny podélně rozpůlíme a na polovinu každé omelety položíme plátek sýra. Přikryjeme druhou polovinou omelety a rozdělíme na talíře.
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
*Množství surovin je na formu 20cm širokou.
Perníky nakrájíme na plátky široké cca 1cm,které naskládáme vedle sebe do…
více o Perník z perníků – nepečený
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z osou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou…
více o Dušená krkovička se zeleninou