
1.5
Máslo a rybu používáme zhruba v poměru 100 g másla na 150 g rybího masa. Uzenou rybu zbavíme kůže a kostí, cibuli… více o Máslová pěna s uzenou rybou
V hrnci uvedeme do varu mléko. Solamyl rozmícháme v 125 ml vody, přilijeme do mléka a necháme projít varem. Po jednom… více o Omeleta s hermelínem
Očištěná a oloupaná jablka nakrájíme na plátky, podlijeme vodou a podusíme na másle, do kterého přidáme cukr. Vejce… více o Omeleta s jablky
Známe to asi všichni. Občas se prostě stane, že zůstane ležet v sáčku zabalených pár kousků… Celý článek
Jahody jsou skvělé, ale také velmi křehké a poměrně drahé. Takže když je někde mají za dobrou… Celý článek
Léto voní po čerstvých jahodách, slunci a radostném dětském smíchu. A přesně tak to vypadá na… Celý článek
Původně byla architektkou, ale pak ji naprosto uchvátil svět cukrařiny. Seznamte se s Dinarou… Celý článek
Nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme zchladnout. V misce rozšleháme vajíčka, osolíme, opepříme, přidáme sýr,… více o Tortilly z nudlí
Z přísad vymícháme těsto, dáme do chladničky na 1 hod. odpočinout. Vyválíme 5 mm silné, vykrájíme kolečka s průměrem… více o Taštičky z křehkého těsta
Tuk rozehřejeme, vsypeme cukr a ořechy, vše dobře promícháme a přidáme rum. Pokud je náplň hodně řídká,dáme ztuhnout… více o Ořechová náplň do cukroví
Oloupaná a jádřinců zbavená jablka nakrájíme na kousky, zalijeme půllitrem vody, přidáme cukr a povaříme. Mezitím si… více o Nepečený jablečný dort
Suroviny zpracujeme ve vláčné těsto a necháme ho 1h v lednici odpočinout. Stačí na 4 nohavice štrůdlu. více o Těsto na štrúdl
Kapusta a uzenina asi ve stejném množství se umele nebo rozmixuje, přidá se nakrájená nebo také umletá anglická slanina… více o Kapustové placičky
1. Žampiony nakrájíme na kousky a orestujeme asi na polovině másla. 2. Osolíme, opepříme a okmínujeme. 3. Zalijeme… více o Vánoční polévka Marie Woodhamsové
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes… více o Medové perníčky z žitné mouky
Ryby omyjte, osušte a kůži nakrojte do tvaru mřížky. V misce smíchejte olej se šťávou a kůrou z citronu, nasekanou… více o Pstruzi s mandlemi a bramborovým pyré
Čočku jsem si přes noc namočila. Následující den jsem slila vodu, zalila novou, přidala bobkový list, tymián a dala… více o Talianska šošovicová polievka
Na troše olivového oleje osmahnu předem naložené maso (houbové koření, 3 stroužky česneku, trocha Podravky pikant),… více o Houbové rizoto s kuřecím masem
Těsto rozválejte do tvaru kruhu a vyložte jím remosku. Na náplň spolu prošlehejte smetanu, vejce, sýr a mouku.… více o Slaný řecký koláč