1.5
Máslo a rybu používáme zhruba v poměru 100 g másla na 150 g rybího masa. Uzenou rybu zbavíme kůže a kostí, cibuli… více o Máslová pěna s uzenou rybou
V hrnci uvedeme do varu mléko. Solamyl rozmícháme v 125 ml vody, přilijeme do mléka a necháme projít varem. Po jednom… více o Omeleta s hermelínem
Očištěná a oloupaná jablka nakrájíme na plátky, podlijeme vodou a podusíme na másle, do kterého přidáme cukr. Vejce… více o Omeleta s jablky
Honí vás mlsná nebo připravujete narozeninovou oslavu? Pak vás mile překvapí galerie plná… Celý článek
V křesťanských zemích se každoročně 6. ledna slaví svátek Tří králů, kterým vrcholí… Celý článek
Karí je celosvětově oblíbeným pokrmem a čím dál větší popularitu získává i v našich končinách.… Celý článek
Voňavé, šťavnaté, plné chuti. Není divu, že moučníky z jablek patří k těm nejoblíbenějším.… Celý článek
Mouku s práškem, máslem, 70 g cukru a 3 žloutky smísíme na těsto, rozválíme a dáme na vymazaný plech. Potřeme… více o Sněhový linzert
Ve vodě si rozmíchejte kakao, za stálého míchání přiveďte k varu (zhoustne to), povařte cca 1 minutu a nechte řádně… více o Senzační kakaový dort z piškotů za studena
Přivedeme 0,8 l mléka do varu spolu s cukrem. Přidáme okapanou rýži, krátce za častého míchání povaříme a přidáme… více o Sutlijač z Kiziltepe
Na pánvi rozehřejeme máslo a opečeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme mrkev nakrájenou na silnější kolečka a… více o Mrkev jako maso
Srdíčka rozkrojíme na půl podélně a omyjeme.Nakrájíme si na drobno oloupanou cibuli a oloupaný česnek.Dáme si srdíčka… více o Kuřecí srdíčka
Ze surovin si zaděláme na těsto. Mléko přidáváme postupně, aby nebylo řídké ale tužší (budeme ho válet). Necháme ho… více o Babiččina pudinková buchta
Kuřecí maso očistíme a nakrájíme n malé kostičky, osolíme, opepříme, přidáme 3 lžíce tatarky a namačkáme česnek. Vše… více o Kuřecí na tatarce
Rajčata nakrájíme na kolečka, jen velmi lehce osolíme a opepříme a poklademe plátky mozzarelly. Pokapeme olivovým… více o Rajčata s mozzarellou
Lilek a cuketu nakrájíme na velké kousky (2,5 cm), prosolíme a necháme je pustit vodu. Nahrubo nakrájené cibule a… více o Provensálské ratatouille
Na tuku (sádle) zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, vložíme bobkový list, několik zrnek nového… více o Rajská omáčka podle maminky
Těsto rozpůlíme a z každé půlky vyválíme tenký plát (do obdélníku). Střed rozváleného těsta potřeme trochou… více o Áni slaný štrůdl
Kuře naporcujeme a osolíme. Očištěné a na hranolky nebo kostky pokrájené kořenové zeleniny by mělo být cca 600-700… více o Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou zeleninou