Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře nasypeme mouku. Kousky chleba namočíme nejprve ve vejcích a potom v mouce. Připravené krajíčky ihned po obou stranách opékáme dokřupava v rozpáleném oleji. Omyjeme rajčata. Jedno nakrájíme na osm plátků, druhé rozčtvrtíme.
Omyjeme bazalku, osušíme ji a otrháme lístky. Na jednu část chlebů rozdělíme nejprve kolečka salámu, na ně rajčata, sýr a nakonec lístky bazalky. Druhou polovinu chlebů překlopíme toasty a přitlačíme je. Rozdělíme na talířky a ozdobíme čtvrtkami rajčete a několika lístky bazalky.
Oloupanou a nastrouhanou cuketu vymačkáme, smícháme s tvarohem, změklým máslem, moukou, cukrem a vejci. Tvoříme malé…
více o Cuketové tvarohové knedlíčky
V míse smícháme mouku, cukr a sůl, přidáme vejce a pomalu vmícháme mléko. Přimícháme 2 lžíce rozpuštěného másla. Těsto…
více o Francouzské palačinky Suzette