Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře nasypeme mouku. Kousky chleba namočíme nejprve ve vejcích a potom v mouce. Připravené krajíčky ihned po obou stranách opékáme dokřupava v rozpáleném oleji. Omyjeme rajčata. Jedno nakrájíme na osm plátků, druhé rozčtvrtíme.
Omyjeme bazalku, osušíme ji a otrháme lístky. Na jednu část chlebů rozdělíme nejprve kolečka salámu, na ně rajčata, sýr a nakonec lístky bazalky. Druhou polovinu chlebů překlopíme toasty a přitlačíme je. Rozdělíme na talířky a ozdobíme čtvrtkami rajčete a několika lístky bazalky.
Kuře rozporcujeme, potřeme česnekem se solí a dáme do pekáčku společně se 2 oloupanými rajčaty. Olej smícháme s pivem,…
více o Kuře pečené v pikantní směsi
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Luštěniny přes noc namočíme do vody a druhý den ve stejné vodě uvaříme s kroupami. Před dokončením přidáme nastrouhanou…
více o Bratříčkova polévka z Hané
Zpracujeme v těsto a necháme cca 1 hodinu odpočinout. Pak tvoříme rohlíčky a upečené, jěště teplé, obalíme v moučkovém…
více o Maminčiny vanilkové rohlíčky